Print this page

ΚΗΠΟΠΑΙΔΕΙΑ - Χώρος Δημιουργικής Έκφρασης

«Το παιχνίδι των παιδιών αντανακλά την πορεία της εξέλιξης από την προϊστορική εποχή ως σήμερα» G. Stanley Hall (Ψυχολόγος που ανέπτυξε τη θεωρία της «Ανακεφαλαίωσης» στις αρχές του 20ού αιώνα).

Το παιχνίδι στο φυσικό περιβάλλον είναι αναντικατάστατο. Μέσα από την εξερεύνηση της φύσης τα παιδιά αναπτύσσουν τη σωματική και την ψυχική τους υγεία, οξύνουν τις αισθήσεις τους και ανακαλύπτουν έναν πραγματικό κόσμο γεμάτο ερεθίσματα, που απογειώνουν τη φαντασία και απελευθερώνουν τη δημιουργική έκφραση.

Δυστυχώς, η ζωή στην πόλη αλλά και οι ρυθμοί της καθημερινότητας οδηγούν, μικρούς και μεγάλους, στην απομάκρυνση από το φυσικό περιβάλλον. Σε αυτή την ανάγκη έρχεται να απαντήσει η Κηποπαιδεία, ένας φυσικός παιδότοπος και χώρος βιωματικής εκπαίδευσης στην Παλλήνη, που υπόσχεται ιδανική μάθηση μέσα από παιχνίδι, ποιοτική ψυχαγωγία σε ένα ασφαλές περιβάλλον και πολύπλευρη ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (life skills).

086 GD Kipopaideia 14972

Οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν την προσεκτική επιλογή των καλύτερων υλικών και μεθόδων και τον πρωτότυπο σχεδιασμό του χώρου με ποικίλες ξύλινες κατασκευές, ευφάνταστες γωνίες παιχνιδιού και πολυάριθμες θεματικές δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που προσαρμόζονται σε όλες τις ηλικίες.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Είμαστε μια οικογένεια με παιδιά και εγγόνια και με 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εκπαίδευσης και της οργάνωσης εκδηλώσεων. Με αμέριστη αγάπη προς τα παιδιά και απεριόριστο σεβασμό στην ψυχοσύνθεση, στις ικανότητες και στα ενδιαφέροντά τους, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης και ποιοτικής μη τυπικής εκπαίδευσης και να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας στην εκπαίδευση, επιλέξαμε με προσοχή μια ομάδα ειδικών επιστημόνων, καταρτισμένων παιδαγωγών, μάχιμων καινοτόμων εκπαιδευτικών και έμπειρων εμψυχωτών, οι οποίοι σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα αποκλειστικά για την Κηποπαιδεία. "