Print this page

Άλλοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το μητρικό γάλα

Εκτός από το να ταΐσετε το μωρό σας. 

Είναι ένα πολύτιμο ελιξίριο ζωής που προσφέρει η φύση. Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το μωρό σας -αλλά όχι μόνο! Να μερικοί ακόμα τρόποι να το αξιοποιήσετε:

Για μολύνσεις των ματιών

Εάν το μωρό σας έχει τσίμπλες ή το ματάκι του «τρέχει» δοκιμάστε να το θεραπεύσετε με μερικές σταγόνες μητρικό γάλα. Απλά ρίξτε τις σε ένα κομμάτι αποστειρωμένη γάζα και «πλύνετε» με αυτό τα μάτια.

Για  τη νινίδα

Ρίξτε μερικές σταγόνες στα σημεία του κεφαλιού του μωρού όπου υπάρχει νινίδα και κάντε απαλό μασάζ. Θα δείτε μεγάλη διαφορά μέσα σε λίγες ώρες.

Για κοψίματα και γδαρσίματα

Οι πανίσχυρες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μητρικού γάλακτος βοηθούν τις πληγές να επουλωθούν πιο γρήγορα και προστατεύουν από μικρόβια που θα μπορούσαν να εισχωρήσουν στον οργανισμό μέσα από κάποιο γδάρσιμο. Έτσι, εάν από το μωρό έχετε και κάποιο νήπιο στο σπίτι, θα σας φανεί διπλά πολύτιμο.

Για πληγές στις θηλές

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδευτείτε για να αγοράσετε ειδικές κρέμες προκειμένου να αντιμετωπίσετε το σκάσιμο του δέρματος στην περιοχή των θηλών που συχνά πρκαλείται από το θηλασμό. Απλά, απλώστε μερικές σταγόνες από το γάλα σας και αφήστε το να στεγνώσει χωρίς να καλύψετε το στήθος.

Δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και παρατρίμματα

Ανακουφίστε τη φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων και αντιμετωπίστε τον ερεθισμό στην περιοχή της πάνας χάρη στις επουλωτικές ιδιότητες του μητρικού γάλακτος που απολυμαίνει την περιοχή.

Βρεφική ακμή

Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού. Λίγες σταγόνες γάλα στα σημεία όπου υπάρχουν τα σπυράκια θα τα εξαφανίσουν πολύ πιο γρήγορα, καταπολεμώντας τη φλεγμονή. Μπορείτε αν θέλετε να το δοκιμάσετε και στην ακμή ενηλίκων.