Print this page

Τι ακριβώς θα κάνετε με τη μπανιέρα; στο Θέατρο Πόρτα

Τι ακριβώς θα κάνετε με τη μπανιέρα; στο Θέατρο Πόρτα Ο Κορνήλιος Σελαμσής παρουσιάζει ένα παιχνιδιάρικο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα στο Θέατρο Πόρτα και συναντά μία Παρασκευή τον μήνα,  έναν ή περισσότερους προσκεκλημένους μουσικούς που παίζουν με ιδιαίτερο τρόπο μουσικές που γνωρίζουμε και άλλες που μάλλον μας είναι παντελώς άγνωστες. Πόσες φορές μπορείς να ακούσεις το ίδιο πράγμα μέσα σε 10 λεπτά; Ο Μπετόβεν ήταν κουφός; Πώς ακριβώς τραγουδάει μια τσαγέρα; Τι άποψη έχει ο καναπές για αυτό; Μου αρέσει ή όχι το φαγκόττο; Η σονάτα είναι κάτι κολλητικό; Υπάρχει γρήγορη μουσική; Γιατί ο Γιόχαν Σεμπάστιαν φοράει περούκα; Εγώ μπορώ να φτιάξω τη δική μου μουσική; Τι ακριβώς μπορώ να κάνω με τρία ραδιόφωνα, ένα πιάνο, ένα βιολί, 17 κομμάτια ξύλου, ένα χτυπητήρι του καφέ, μία ηλεκτρική σκούπα, ένα ποτήρι και, φυσικά, μια μπανιέρα;
Έχοντας τις παραπάνω απορίες ο Κορνήλιος Σελαμσής, προσπαθεί να μυήσει με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τους νέους ακροατές στη μουσική που ονομάζουμε κλασσική με ένα διαδραστικό τρόπο. Οι συναντήσεις αυτές θα διαρκούν περίπου 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα, θα γίνονται μια Παρασκευή το μήνα, θα είναι αυτοτελείς ως προς τη θεματική τους αλλά και εξελισσόμενες, ώστε να μπορεί να τις παρακολουθήσει κανείς όλες ή τμηματικά.

Στο τέλος κάθε παρουσίασης το ακροατήριο συμμετέχει φτιάχνοντας ένα καινούριο μουσικό έργο. Χρησιμοποιώντας, κυρίως, την μπανιέρα που βρίσκεται επί σκηνής.

Για παιδιά 8-12 χρόνων (με ή χωρίς τους γονείς τους)
Ημερομηνίες παραστάσεων:
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 / ώρα 18.00
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 / ώρα 18.00
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 / ώρα 18.00
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 / ώρα 18.00
Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 / ώρα 18.00
Τιμές Εισητηρίων: Γενική είσοδος 8€
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2107711333
Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59, Αθήνα

Δείτε που παίζεται