Print this page

Το βραβείο στην κατηγορία «Ελληνική εφηβική λογοτεχνία» στον «Καθρέφτη & η προφητεία του Γκρέινορθ»

Στα βραβεία βιβλίου του Public!
Σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Παλλάς, κατάμεστη από τον βιβλιόφιλο κόσμο, δροσερή από τη παρουσία πολλών νέων ανθρώπων, απονεμήθηκαν στις 23/5/2017 τα βραβεία βιβλίου του Public .

Το βραβείο στην κατηγορία «Ελληνική εφηβική λογοτεχνία» κατάκτησε Ο Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ του Αντώνη Μυλωνάκη από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος

Ο συγγραφέας, λάμποντας από χαρά αλλά και συγκίνηση ευχαρίστησε τη Μικρή Άρκτο, τον ζωγράφο Χαρίτωνα Μπεκιάρη για την εικονογράφηση του εξωφύλλου, τους συνεργάτες του, τους φίλους του και την οικογένειά του, υπογραμμίζοντας, πως στη διάρκεια των τριών χρόνων διαμόρφωσης της ιδέας και της συγγραφής του βιβλίου, υπήρξαν πολύτιμα στηρίγματά του.

Παρότι είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, ο Αντώνης Μυλωνάκης αφηγείται μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη ιστορία, δημιουργώντας έναν κόσμο γεμάτο σύμβολα, ευφάνταστη δράση και ανατροπές, δυνατές συγκινήσεις, ένα κόσμο στον οποίο το Κακό διαχειρίζεται την έννοια της ματαιοδοξίας και του κενού προκειμένου να εξουσιάσει και να καταστρέψει την ανθρώπινη ψυχή. Εχθροί της ματαιοδοξίας και της κενότητας, το θάρρος και το πείσμα μιας νέας και ενός νέου, που με αυταπάρνηση και επιμονή θα αντιπαρατεθούν και θα πολεμήσουν τα εμπόδια που θα βρουν μπροστά τους, δημιουργώντας μια συναρπαστική ιστορία, βαθιά ανθρώπινη αλλά και γεμάτη εκπλήξεις.

Το εξώφυλλο του βιβλίου σχεδιάστηκε ειδικά για την έκδοση από τον εικαστικό Χαρίτωνα Μπεκιάρη ενώ το χάρτη που περιγράφει το φανταστικό κόσμο της ιστορίας σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Φώτης Ζαπαντιώτης.