Print this page

Νέα ταινία για τον Ντάμπο!

Η κλασική ιστορία του Ντάμπο, του αγαπημένου μικρού ελέφαντα με τα μεγάλα αυτιά, γίνεται live-action και έρχεται την άνοιξη από την Disney! Ο εμπνευσμένος σκηνοθέτης της Τim Burton, δίνει νέο αέρα στην ταινία η οποία τιμά την διαφορετικότητα, την οικογένεια και τα όνειρα!

Ο ιδιοκτήτης τσίρκου Max Medici (Danny De Vito) αναθέτει στον Holt Farrier (Colin Farrell), πρώην αστέρι του τσίρκου, και τα παιδιά του Milly (Nico Parker) και Joe (Finley Hobbins) να φροντίσουν ένα νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αυτιά, τα οποία τον κάνουν περίγελο ενός τσίρκου στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Όλα αλλάζουν όμως όταν ανακαλύπτουν ότι ο μικρούλης Ντάμπο μπορεί να πετάξει! Το τσίρκο ξαναζεί τις παλιές του δόξες, προσελκύοντας τον επιχειρηματία V.A. Vandever (Michael Keaton), που θέλει το ασυνήθιστο παχύδερμο για την Dreamland, το εντυπωσιακό του σόου. Ο Ντάμπο φτάνει σε νέα ύψη στο πλευρό της γοητευτικής και ταλαντούχας ακροβάτριας Colette Marchant (Eva Green), μέχρι που ο Holt ανακαλύπτει ότι, πίσω από την εκτυφλωτική γυαλάδα της Dreamland, κρύβονται σκοτεινά μυστικά.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους 28 Μαρτίου 2019, από την Feelgood.

Νέο υποτιτλισμένο trailer: https://youtu.be/nVM-v5BW5bM

Νέο μεταγλωττισμένο trailer: https://youtu.be/dCbLHzO3s8c

Λίγα λόγια για την πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 1941: Το «Ντάμπο το ελεφαντάκι» ήταν μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας, την αποδοχή και την σημασία της αυτοπεποίθησης. Όταν ένας πελαργός αφήνει στην κυρία Τζάμπο, μια ελεφαντίνα του τσίρκου, ένα μωρό ελεφαντάκι με τεράστια αυτιά, όλοι το περιγελούν, μα η μητέρα του το αγαπά πάρα πολύ. Το ντροπαλό ελεφαντάκι δεν έχει επιλογή παρά να κάνει τον κλόουν στο τσίρκο και ντρέπεται πολύ για αυτό. Όμως με τη βοήθεια του φιλικού και προστατευτικού ποντικού Τίμοθι, ο Ντάμπο ξεπερνά τις ανασφάλειες του, αποκτά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και χρησιμοποιεί το φαινομενικά μεγαλύτερο ελάττωμά του για να καταφέρει το αδύνατο και να εξασφαλίσει μια καλύτερη μεταχείριση για τον ίδιο και τη μητέρα του.

Ο «Ντάμπο το ελεφαντάκι» ήταν η τέταρτη κινηματογραφική ταινία με κινούμενα σχέδια που έφτιαξε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ και που την εμπνεύστηκε από μία σύντομη ιστορία για παιδιά. Το τρυφερό αυτό μουσικό παραμύθι είχε γρήγορο ρυθμό, αστείες σκηνές αλλά και βαθιά συναισθηματικές στιγμές. Η ταινία έλαβε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Καννών το 1947 για τον σχεδιασμό και τον χρωματισμό των εικόνων ενώ η ορχηστρική μουσική των Φρανκ Τσόρτσιλ και Όλιβερ Γουάλας βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής Επένδυσης. Η ιστορία έχει στο κέντρο της τον σιωπηλό και ευαίσθητο Ντάμπο, ο οποίος μαθαίνει να πιστεύει στον εαυτό του και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή για τον ίδιο και τη στοργική μητέρα του. Τα θέματα τα οποία πραγματεύεται η ιστορία περιλαμβάνουν τη μητρική αγάπη, την αποδοχή, τη φιλία, την ευγένεια και τη σημασία της αυτοπεποίθησης.