Print this page

Τις Κυριακές, δημιουργούμε!

Βλέπουμε, γνωρίζουμε, κουβεντιάζουμε & δημιουργούμε! Τώρα η κυριακάτικη βόλτα στην Πλάκα έχει σαν τελικό προορισμό της το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, γιατί έχουμε δώσει ραντεβού με χαρισματικούς δημιουργούς και σημαντικούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών για να  μας δείξουν πως η τέχνη γίνεται εμπειρία και παιχνίδι!   

Αναλυτικό πρόγραμμα ως το τέλος του 2018

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018
Μια Κυριακή με… 
περιπλάνηση «Στο δάσος με τις σημύδες του Gustav Klimt»
Ο Gustav Klimt φιλοτέχνησε πάνω από 40 έργα με εικόνες από τη φύση, αποτυπώνοντας την ηρεμία και τη γαλήνη της. Σε αυτό το εικαστικό ταξίδι θα γνωρίσουμε τον εμβληματικό καλλιτέχνη και θα βιώσουμε την συναρπαστική εμπειρία της δημιουργίας.
Υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης: Θεανώ Κοτταρίδου, Ιστορικός Τέχνης –ΜουσειολόγοςΚυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018
Μια Κυριακή με…  
την Ντίνα Αναστασιάδου, γλύπτρια-ζωγράφο sumi-e(ιαπωνική και κινέζικη ζωγραφική )
Εν αναμονή της πιο αγαπημένης γιορτής του χρόνου θα φτιάξουμε εντυπωσιακά xριστουγεννιάτικα στολίδια με την τεχνική του origami. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση φέτος θα έχει τη δική μας υπογραφή!
 
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Μια Κυριακή με…  
την Ελπίδα Μηναδάκη, συγγραφέα του βιβλίου «Η γέννηση της Αφροδίτης» 
Με τη βοήθεια μιας κόκκινης ομπρέλας θα ταξιδέψουμε στη μαγική εποχή της Αναγέννησης και θα «τρυπώσουμε» στο εργαστήρι του διάσημου ζωγράφου Σάντρο Μποτιτσέλλι.  Εκεί μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις!

Κόστος συμμετοχλής – εκπτώσεις: 12€, έκπτωση 10% σε αδέλφια.
 Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο

Λίγα λόγια για το Μουσείο Παιδικής Τέχνης 

Ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μέλος του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών και του International Committee of Museums. 
Σκοπός του Μουσείου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών, είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. «Μαθαίνω μέσω της Τέχνης» είναι η διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία που προτείνει, προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της Τέχνης και αναπτύσσοντας την προσωπική έκφραση κάθε παιδιού, από νηπιακή ηλικία.Με αφορμή τη θεματολογία των εκθέσεών του (δικαιώματα, διαφορετικότητα, οικογένεια,  περιβάλλον κ.ά.), αναδεικνύει τη μοναδικότητα της παιδικής Τέχνης και προτείνει παιχνίδια και δράσεις για επισκέπτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας,. Έχει δημιουργήσει κινητά εκπαιδευτικά προγράμματα για την περιφέρεια και προσφέρει εργαστήρια για ΑμεΑ, ΑμΠΟ και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Τα παιδιά στο Μουσείο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού, να συμμετάσχουν σε καλοκαιρινά camps και σε εικαστικά εργαστήρια ακόμα και με τους γονείς τους. Κάθε χρόνο τα προγράμματα του Μουσείου παρακολουθούν 7.000 μαθητές, 450 εκπαιδευτικοί, 800 γονείς, ενώ στα εργαστήριά του συμμετέχουν 650 παιδιά 2,5-14 ετών