Print this page

Ο Γιάννης και το Πεύκο, μια οικολογική παράσταση στο Θέατρο 104

Η νέα διαδραστική παράσταση της θεατρικής ομάδας Hippo ανεβαίνει στο Θέατρο 104, από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020.

Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει στο Θέατρο 104, από την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, τη διαδραστική θεατρική παράσταση, οικολογικού περιεχομένου με τίτλο «Ο Γιάννης και το Πεύκο».

Το έργο βασίζεται στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του Πεύκου». Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών ηλικίας 3-10 ετών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Το ποίημα χρησιμοποιείται ως καμβάς για τη δημιουργία μιας ιστορίας η οποία «χτίζεται» σιγά σιγά με την συνδρομή των παιδιών. Αυτό γίνεται μέσα από τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος (όπως Διάδρομος Συνείδησης, Hot Seat κ.ά.), κινητικά παιχνίδια, κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς, αφήγηση και δραματοποίηση σκηνών. Μέσα στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση σε αξίες όπως σεβασμός και αγάπη για την Φύση. Συγχρόνως, τονίζεται το αίτημα για καθαρό περιβάλλον και για ανακύκλωση. Τις παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος είναι κόσμημα. Και αυτό ακριβώς θέλει να θυμίσει το πρόγραμμα στους μικρούς μας φίλους.Στο τέλος, τα παιδιά -με την βοήθεια των εμψυχωτών- κάνουν μια ομαδική ζωγραφιά με υλικά τους παρέχει η ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ συμμετέχουν έως 25 άτομα. Οι γονείς παραμένουν έξω από την αίθουσα ή παρακολουθούν από τις ειδικές εξέδρες της αίθουσας, μετά από συνεννόηση.