Print this page

Ένα ταξίδι στη… Φαντασία!

Η Φαντασία της Disney είναι η απόδειξη ότι οι ταινίες για παιδιά μπορούν να είναι κινηματογραφικά αριστουργήματα!

Δεν είναι υπέροχο να βλέπεις ένα παιδί να ενθουσιάζεται και να κινείται ρυθμικά ακούγοντας συνθέσεις του Τσαϊκόφσκι, του Μπαχ, του Στραβίνσκι, του Μπετόβεν, του Σούμπερτ; Η ταινία Φαντασία της Disney είναι ο πιο απλός, διασκεδαστικός και αποτελεσματικός τρόπος να φέρει ένας γονιός το παιδί του σε επαφή με τους κλασικούς συνθέτες και τις υπέροχες δημιουργίες τους σε μια καταπληκτική εκτέλεση από την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας.

Για πολλούς η Φαντασία είναι η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών και είναι βέβαιο ότι τα παιδιά σας θα συμφωνήσουν! Ο αγαπημένος τους ήρωας, ο Μίκι Μάους πρωταγωνιστεί σε έναν υπέροχο, μαγικό κόσμο μουσικής, εικόνας και χρωμάτων που συνδυάζονται αρμονικά μέσα από οκτώ χαρακτηριστικά κομμάτια κλασικής μουσικής, όπως τα ερμηνεύει η Philadelphia Orchestra υπό τη διεύθυνση του Leopold Stowkowski! Ιπποπόταμοι, ελέφαντες, κένταυροι, αλιγάτορες και γαλοπούλες, δεινόσαυροι, νεράιδες και δαίμονες αλλά και σκούπες που χορεύουν (θυμάστε την ιστορία του Μαθητευόμενου Μάγου;), συνεπαίρνουν μικρούς και μεγάλους στις οχτώ διαφορετικές ιστορίες που συνθέτουν την ταινία.

fantasia-winter-fairies

Σκοπός του Ουόλτ Ντίσνεϊ όταν συνέλαβε την ιδέα της ταινίας το 1940 ήταν να συνδυάσει τις πιο προχωρημένες τεχνικές animation για την εποχή του με τη διαχρονική αξία της κλασικής μουσικής σε ένα υψηλών προδιαγραφών εικαστικό αποτέλεσμα που όμως να είναι ταυτόχρονα απολαυστικό και γεμάτο χιούμορ. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε 100% και σήμερα συγκαταλέγεται από πολλούς φορείς στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών!

 

Μην παραλείψετε να βάλετε τη Φαντασία στη λίστα με αυτές που θα κρατήσετε για να ξαναδείτε όποτε και όσες φορές θέλετε χάρη στον αποκωδικοποιητή εγγραφής Novabox+, μιας και αυτές τις μέρες παίζεται στα κανάλια Novacinema. Θα την απολαμβάνετε ξανά και ξανά όταν τα παιδιά αλλά και εσείς θέλετε να δείτε αλλά και να ακούσετε κάτι πραγματικά συναρπαστικό! 

Fantasia-Mickey-Leopold