Print this page

8 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε την παιδική πισίνα

Οι περισσότεροι έχουμε από μία πλαστική, φουσκωτή πισίνα που χρησιμοποιούμε για να πλατσουρίζουν τα παιδιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι να την αξιοποιήσουμε για τη διασκέδασή τους!

Γεμίστε τη με πλαστικά μπαλάκια (θα βρείτε σε καταστήματα παιχνιδιών) για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε κανονικό... παιδότοπο!

 

Τοποθετήστε την πισίνα με τα μπαλάκια σε ένα μέρος όπου το παιδί δεν μπορεί να γλιστρήσει (π.χ. πάνω σε γκαζόν, χώμα ή αντιολισθητικό πάτωμα) εξασφαλίζοντας παιχνίδι και δροσιά για πολλές ώρες.

 

Βάλτε μέσα χώμα, χορτάρι, πετρούλες και εξοπλίστε τα παιδιά με τα απαραίτητα εργαλεία (φτυαράκια, ποτιστήρια κ.λπ.) για να... λερωθούν σε ελεγχόμενο χώρο!

 

Φτιάξτε τις μεγαλύτερες σαπουνόφουσκες που υπάρχουν! Θα χρειαστείτε επιπλέον μια στεφάνη hoola-hoop και ένα διάλυμα που θα φτιάξετε από 10 λίτρα νερό και 2 λίτρα υγρό απορρυπαντικό πιάτων. 

Πάρτε τη μαζί σας στην παραλία για να μπορούν τα παιδιά να βρίσκονται σε ενα δροσερό περιβάλλον όταν παίζουν στην άμμο και να εξασφαλίσετε ότι δεν θα απομακρυνθούν από κοντά σας ή από τη σκιά. 

Γεμίστε τη με παγάκια για να διατηρήσετε φρέσκα και δροσερά τα φαγητά και τα ποτά σας στο πικ-νικ ή το μπάρμπεκιου.

Βάλτε μέσα όσα περισσότερα μικρά μπαλονάκια γεμάτα με νερό μπορείτε για να εξασφαλίσετε το πιο απολαυστικό μπουγέλο στο πάρτι των παιδιών σας. 

Αξιοποιήστε τη για να συμαζεύετε όλα τα μικρά παιχνιδάκια που έχουν σκορπίσει τα παιδιά στο σαλόνι ή τον κήπο ή βάλτε μέσα τα παιχνιδάκια του μωρού για να τη χρησιμοποιήσετε αντί για πάρκο.