Print this page

Διακοσμητικές ιδέες που θα δώσουν αέρα διακοπών στο σπίτι σας!

Χαρίστε στον προσωπικό σας χώρο μια "καλοκαιρινή" αύρα και οι ώρες που περνάτε στο σπίτι σας θα έχουν κάτι από μια βόλτα στην εξοχή!  

Λουλούδια, βότσαλα, όστρακα, αστερίες, κοχύλια... Η φύση αυτή την εποχή μας δίνει τις πιο όμορφες και πρωτότυπες πρώτες ύλες με τις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα που θα δώσουν έναν καλοκαιρινό αέρα στο σπίτι μας! Δοκιμάστε λοιπόν να ανανεώσετε το χώρο σας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδευτείτε, αλλά φτιάχνοντας μόνοι σας με τα χέρια σας απλές κατασκευές. Το μόνο που θα χρειαστεί να  αφιερώστε είναι λίγος από το χρόνο σας και πολλή από τη διάθεσή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να φτιάξετε μικρά αριστουργήματα αξιοποιώντας αντικείμενα που θα βρείτε στις βόλτες σας στη φύση ή που έχετε καταχωνιάσει κάπου στην αποθήκη σας. Εμείς, σας δίνουμε μερικές απλές ιδέες! Εσείς, με το προσωπικό σας γούστο και τη φαντασία σας θα κάνετε σίγουρα ακόμα πιο όμορφα πράγματα.

Δείτε τα ανθοδοχεία... αλλιώς!

Ξεχάστε τα "κλασικά" ανθοδοχεία και δώστε μια πιο μοντέρνα πινελιά στο σπίτι σας τοποθετώντας πολύχρωμα φρέσκα λουλούδια μέσα σε πρωτότυπα βάζα, όπως δοχεία από μαρμελάδες, χρωματιστά μικρά ποτιστήρια από μέταλλο ή πλαστικό και κανάτες!

♥♥♥

Μπορείτε να εφαρμόσετε την ίδια ιδέα και στη βεράντα ή τον κήπο σας αντικαθιστώντας τις γλάστρες με οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε! Φυτέψτε λουλούδια μέσα σε παλιά καλάθια, ξύλινα μπαούλα, ακόμα και στο καλάθι ενός παλιού ποδηλάτου που δεν χρησιμοποιείτε πια ή μέσα σε παλιές πλαστικές γαλότσες.

Children's Rainboot Pots

Προτίμησε μικρά φυτά, όπως για παράδειγμα οι φράουλες, ή όσα έχουν βολβούς, όπως ζουμπούλια ή νάρκισσους που δεν χρειάζονται μεγάλη ποσότητα χώματος για να αναπτυχθούν! Το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνο πολύ πρωτότυπο αλλά και πραγματικά οικολογικό, αφού θα αξιοποιήσετε αυτά τα παλιά, άχρηστα πλέον αντικείμενα, αντί να τα πετάξετε!

Βότσαλα παντού!

Τα βότσαλα είναι το πιο λιτό και οικονομικό σουβενίρ που μπορείτε να φέρετε από τις καλοκαιρινές διακοπές σας, κι όμως η αισθητική τους είναι πραγματικά μοναδική! Με τις λιτές, καμπυλωτές γραμμές τους που έχουν σμιλευτεί από το κύμα και τη θάλασσα δίνουν μια απόλυτα καλοκαιρινή πινελιά σε οποιοδήποτε χώρο. Μιας και θα βαρύνουν, λοιπόν, τη βαλίτσα σας κατά την επιστροφή, καλό θα ήταν να τα αξιοποιήσετε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας αντί να τα αφήσετε να ακονίζουν σε μια γωνιά. Χρησιμοποιήστε μικρά βοτσαλάκια για να καλύψετε την εξωτερική επιφάνεια μιας γλάστρας ή ενός ανθοδοχείου, φτιάχνοντας ένα καλοκαιρινό ψηφιδωτό. Θα τις κολλήσετε με μια δυνατή κόλλα χειροτεχνίας, θα λειάνετε την επιφάνεια με μια μικρή σπάτουλα και θα το αφήσετε να στεγνώσει καλά. Τις πιο μεγάλες πέτρες μπορείτε να τις αξιοποιήσετε φτιάχνοντας συνθέσεις, μαζί με γυάλες, κεριά και όστρακα.

Small Space Gardens:How to Make Cheap Containers- one of the largest budget busters is purchasing pots or other containers for your plantings here are ideas to creatively create your own containers and save money on gardening in a small space.

Ή μπορείτε να ζωγραφίσετε επάνω τους σχέδια με ακρυλικές μπογιές. Ιδανικά, πριν τις χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε κατασκευή, περάστε τις με ένα διάφανο βερνίκι για να δείχνουν γυαλιστερές, σαν να τις έβρεξε μόλις το νερό της θάλασσας. Μπορείτε επίσης να καλύψετε με βότσαλα την επιφάνεια μιας παλιάς κορνίζας (που ενδεχομένως δεν σας αρέσει πια ή έχει φθαρεί) και να βάλετε στη μέση μια φωτογραφία με θαλασσινό μοτίβο ή μία από τις διακοπές σας -οτιδήποτε σας φέρνει στο μυαλό το καλοκαίρι!

original decorazione con sassi 20

Φυσικά διακοσμητικά της θάλασσας

Η παραλία και ο βυθός προσφέρουν αληθινούς θησαυρούς για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας αυτή την εποχή. Όρεξη και υπομονή να έχει κανείς για να αναζητά κοχύλια, αστερίες και αχιβάδες στην άμμο! Αυτό που πρέπει να ξέρετε όταν φτιάχνετε κατασκευές με τέτοια αντικείμενα είναι ότι πριν τα χρησιμοποιήσετε πρέπει να τα καθαρίσετε πολύ καλά με σαπούνι και ένα μικρό βουρτσάκι (π.χ. οδοντόβουρτσα) για  να απομακρυνθούν όλοι οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που εάν παραμείνουν στην επιφάνειά τους θα τα κάνουν μετά από μερικές μέρες να έχουν μια άσχημη μυρωδιά. Μια καλή ιδέα είναι στη συνέχεια να τα αφήσετε για λίγη ώρα μέσα σε ένα διάλυμα από νερό και υγρό για τα άλατα για να γίνουν πιο λεία και λαμπερά. Ξεβγάλτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν πολύ καλά. Για να τους δώσετε γυαλιστερή "βρεγμένη" όψη μπορείτε να τα περάσετε με ένα πινέλο με διάφανο βερνίκι -με αυτό τον τρόπο να προστατευτούν και από τη σκόνη και θα καθαρίζονται καλύτερα. Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να γεμίσετε με αυτά διάφανες γυάλες και να διακοσμήσετε διάφορα σημεία του σπιτιού.

How To Decorate With Seashells: 37 Inspiring Ideas | DigsDigs

Αν θέλετε, βάλτε στο κέντρο της γυάλας ένα μεγάλο κερί ή πολλά μικρά ρεσό στην επιφάνειά της. Ή μπορείτε να κολλήσετε κοχύλια και αστερίες με κόλλα στιγμής ή πιστόλι σιλικόνης γύρω γύρω από ένα απλό ποτήρι και να το μεταμορφώσετε τόσο απλά σε ένα πολύ όμορφο καλοκαιρινό κηροπήγιο!

Would be cute with a block of wood with twine wrapped around the bottom and a starfish tied in front with a circle on the top for tea light candle

Εάν τα κοχύλια σας έχουν αρκετά μεγάλη κοιλότητα, μπορείτε να την γεμίσετε με λιωμένο κερί (αξιοποιήστε τα κεριά που έχουν μικρύνει πια και δεν τα ανάβετε, λιώστε τα στο φούρνο μικροκυμμάτων και χύστε υγρό κερί μέσα στην κοιλότητα των κοχυλιών και των αχιβάδων). Στερεώστε ένα κομμάτι φυτίλι, όσο είναι ακόμα υγρό, αφήστε το να στεγνώσει και να στερεοποιηθεί και θα έχετε τα δικά σας, χειροποίητα και πολύ πρωτότυπα καλοκαιρινά κεράκια! Συμπληρώστε τη θαλασσινή νότα, τοποθετώντας τα μέσα σε μια πιατέλα τον πάτο της οποίας έχετε καλύψει με άμμο ή ψιλό βοτσαλάκι. Μπορείτε να κολλήσετε με πιστόλι σιλικόνης κοχύλια, αστερίες και αχιβάδες πάνω στην κορνίζα από έναν καθρέφτη ή ενός κάδρου (το πόσο μεγάλο μπορεί να είναι θα εξαρτηθεί από το πόσα πολλά κοχύλια διαθέτετε) και να τον κρεμάσετε στο μπάνιο, την κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι σας.

Heather Kendall Designs $3200

Ένα σπα στο σπίτι σας

Τα βότσαλα, τα όστρακα και τα υπόλοιπα αντικείμενα που βρίσκουμε στη θάλασσα, μπορούν να μετατρέψουν το μπάνιο σας σε ένα χώρο που μοιάζει με τα ακριβά, πολυτελή σπα, προσδίδοντας στο χώρο έναν πιο... εξωτικό χαρακτήρα! Βάλτε απλώς ένα δίσκο γεμάτο με βότσαλα, όστρακα, ρεσό και αποξηραμένα λουλούδια δίπλα στο νιπτήρα ή τη μπανιέρα σας και αμέσως ο χώρος θα γίνει πολύ πιο ατμοσφαιρικός! 

Pebbles in soapdish safeguards your soap with style.