Print this page

10 ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας εσείς που έχετε μικρά παιδιά

Για να μην έχετε την αγωνία πότε θα ρίξει κάτω το δέντρο!

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική περίοδος για όλη την οικογένεια -πόσο μάλλον για τα παιδιά. Όμως, αν και όλοι θέλουμε να δώσουμε έναν εορταστικό τόνο στο σπίτι μας, δεν είναι και πολύ εύκολο να στολίζεις όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι! Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί -μην ξεχνάτε ότι τις ημέρες των γιορτών προκαλούνται καθημερινά δεκάδες ατυχήματα!

Διαβάστε κι εδώ τις οδηγίες του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» για τα Χριστούγεννα...

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε το σπίτι γιορτινό χωρίς να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των παιδιών. Εμείς, σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να διαλέξετε:

 

Βάλτε το δέντρο σας πάνω στον τοίχο!

Image result for christmas tree on wall

Έτσι, δεν θα κινδυνεύει να πέσει κάτω κάθε φορά που το πιτσιρίκι τρέχει στο χώρο περνώντας ξυστά από τα κλαδιά.

 

Ή, φτιάξτε ένα δικό τους δέντρο

Από ασφαλή υλικά και σε σημείο που δεν ενοχλεί, αυτό θα είναι το δικό του δέντρο που θα μπορεί να το διακοσμήσει όπως θέλει και να το «πειράξει» όσο θέλει (υπό τον όρο ότι θα αφήσει το «κανονικό» στην ησυχία του).

Πάρτε γιορτινά σετ σεντονιών και τραπεζομάντιλα

Προσθέτουν ένα μοναδικό άγγιγμα Χριστουγέννων στο χώρο, χωρίς να είναι καθόλου επικίνδυνα για τα παιδιά! Επιπλέον, στολίζουν ακόμα και δωμάτια που συνήθως δεν διακοσμούμε για τις γιορτές, όπως οι κρεβατοκάμαρες.

Μύρισε Χριστούγεννα!

Image result for orange christmas ornament

Χωρίς όμως να ανάψετε κερά ή να ψκάσετε με σπρέι που περιέχουν χημικά συστατικά τον αέρα που αναπνέουν τα παιδιά! Απλά καρφώστε ένα πορτοκάλι με γαρύφαλλα, περάστε γύρω του μια κορδέλα και κρεμάστε το σε ένα σημείο του σπιτιού. Η ζεστή ευωδιά του θα απλωθεί παντού!

 Ασφαλίστε τα φωτάκια μέσα σε δοχεία

Για να μην έχετε την έννοια μήπως το παιδί πάει και τραβήξει το καλώδιο με τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, συμπαρασύροντας ό,τι βρίσκεται κοντά τους, μπορείτε να βάλετε μία ή και περισσότερες σειρές μέσα σε γυάλινα βάζα (φυσικά, θα τα τοποθετήσετε κάπου όπου δεν μπορεί να φτάσει το παιδί). Έτσι θα έχετε όλη τη λάμψη τους, αλλά χωρίς εκτεθειμένα καλώδια.

Βάλτε τα εύθραυστα στολίδια όσο πιο ψηλά γίνεται

Υπάρχουν μερικά στολίδια που αποτελούν οικογενειακά κειμήλια ή έχουν συναισθηματική αξία και δεν θα θέλατε να καταστραφούν. Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε βάλει σε κάποιο ψηλό ράφι όπου δεν μπορούν να φτάσουν τα χεράκια του γεμάτου ενθουσιασμό και περιέργεια παιδιού σας!

Διαβάστε κι εδώ πώς να προφυλάξετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τα μικρά παιδιά...