Print this page

Εκδόσεις Παπαδόπουλος: «Μικρά μεγάλα κλασικά»

Για όλες τις φορές που ευχηθήκαμε ανυπόμονα να μεγαλώσει το παιδί μας για να μοιραστούμε μαζί του όλες τις κλασικές ιστορίες που μας μάγεψαν όταν ήμασταν μαθητές!

Οι δημιουργοί Αντώνης Παπαθεοδούλου και Ίριδα Σαμαρτζή μετά την best seller σειρά «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» επιστρέφουν με τα νέα «Μικρά Μεγάλα Κλασικά» από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς βασίζεται στο διαχρονικό μυθιστόρημα Τομ Σόγερ του Μαρκ Τουέιν και έχει τίτλο «Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου». Πρόκειται για μια ιδιαίτερη διασκευή γεμάτη χιούμορ και εκπλήξεις, κατάλληλη για πιο μικρούς αναγνώστες από το οποίο όμως δεν λείπουν οι αξίες του κλασικού μυθιστορήματος που τόσο μας μάγευαν όταν ήμασταν μαθητές : η φιλία, η σημασία της χαράς του παιχνιδιού και η στάση ζωής που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και αγνή καρδιά.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στις όχθες του ποταμού Μισισιπή, σε μια μικρή μικρή πόλη με μικρά μικρά σπιτάκια. Στην πόλη αυτή ζει μαζί με τη θεία του Πόλυ και τον ετεροθαλή αδερφό του Σιντ το πιο σκανταλιάρικο, το πιο άτακτο, το πιο ατίθασο, το πιο ανυπάκουο…καλό παιδί της Αμερικής: ο Τομ Σόγερ.

Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου συστήνει τον «δικό» του, μοναδικό και υπέροχο ήρωα Τομ Σόγερ σε αναγνώστες ηλικίας 6+ ετών και κατορθώνει μέσα σε 36 σελίδες να διηγηθεί όλη τη συναρπαστική ιστορία του: από τα ατέλειωτα παιχνίδια με τους φίλους του, το πώς καταφέρνει να ξεφεύγει από τις δύσκολες καταστάσεις, το πρώτο του σκίρτημα για την Μπέκυ Θάτσερ, τη γνωριμία του με τον μετέπειτα κολλητό του Χακ Φιν και φυσικά τις επικίνδυνες περιπέτειες στις οποίες μπλέκει είτε εξαιτίας του Τρομερού Τζο είτε επειδή απλώς, δεν τον καταλαμβάνει ποτέ φόβος.

Η Ίρις Σαμαρτζή έχει στην παλέτα της όλες τις υπέροχες, ζεστές αποχρώσεις της φύσης του αμερικανικού Νότου και τις χρησιμοποιεί σαν να υφαίνει το χαρακτηριστικό πάπλωμα με τα διαφορετικά μπαλώματα της περιοχής. Δημιουργεί κα παίζει με τα επίπεδα, με τις εκφράσεις των προσώπων και τα τοπία για να ζωντανέψει για τους μικρούς αναγνώστες το συναρπαστικό κόσμο του Τομ Σόγερ και του μεγαλύτερου παιδικού δωματίου του κόσμου.

Το ιδανικό ανάγνωσμα για το παιδί που πρέπει να παραμείνει παιδί και τον ενήλικα που δεν ξέχασε ποτέ πως ήταν να είναι παιδί.

 

Σειρά: Μικρά Μεγάλα Κλασικά 
(Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 6+) 

Σελίδες: 36, Τιμή: 11,99€