Print this page

Παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Κέδρος

Παραμύθια για παιδιά 3 έως 6 ετών, που μιλούν με χιούμορ, τρυφερότητα και φαντασία για τις ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν  αυτή την ηλικία.

Οι υπερήρωες νιώθουν κι αυτοί μοναξιά 

Ο μικρός υπερήρωας της ιστορίας δεν καλοδέχεται στο σπίτι τη μικρή του αδελφή. Οι γονείς τους του κάνουν συνεχώς παρατηρήσεις: «ΣΣΣΣΣΣΣ! Θα την ξυπνήσεις!» Ώσπου ανακαλύπτει πως είναι ωραίο να την προστατεύει, πως έχει ένα σωρό πράγματα να της μάθει, και πως ίσως εκείνη μπορεί να γίνει η… υπερβοηθός του.
Στο βιβλίο  «Οι υπερήρωες νιώθουν κι αυτοί μοναξιά» γίνεται λόγος για τον ερχομό ενός νέου παιδιού στην οικογένεια. Ο ήρωας της ιστορίας, ο Έκτορας, δε βλέπει με καλό μάτι τη μικρή του αδελφή, τη Χλόη, που συνεχώς κλαίει και κατουριέται πάνω της, ενώ εκείνος πρέπει να μην κάνει καθόλου φασαρία και να την ανέχεται ακόμη κι όταν αυτή καταστρέφει τα πράγματά του. Η σχέση του Έκτορα με τη Χλόη αρχίζει να αλλάζει όταν εκείνος αναλαμβάνει το ρόλο του μεγάλου αδελφού, συνειδητοποιεί πόσα πράγματα μπορεί να της μάθει, και ακόμη πως η Χλόη χρειάζεται την προστασία του και πως μπορεί να είναι η βοηθός… ή μάλλον η υπερβοηθός του, αλλά και πολύτιμη παρέα όταν εκείνος νιώθει μοναξιά.

Συγγραφέας: Ισάουρα  Λι 
Μετάφραση: Έλενα Μανδήλα 
Προσαρμογή: Αριάδνη Μοσχονά
Εικονογράφος: Κριστιάν Ιναράχα
Ηλικία: Από 3 ετών

 

Οι υπερήρωες δεν φοράνε πιπίλα

Ο μικρός υπερήρωας της ιστορίας είναι πολύ ευχαριστημένος με την υπερβοηθό του. Το μόνο πρόβλημα είναι πως εκείνη μασουλάει συνέχεια την πιπίλα της, κι αυτό το «ΝΙΑΚ, ΝΙΑΚ» δεν τον αφήνει να συγκεντρωθεί. Ώσπου καταστρώνει ένα σχέδιο για να ξεφορτωθούν μια και καλή την πιπίλα.

Στο βιβλίο ο Έκτορας και η Χλόη κάνουν ένα σωρό πράγματα μαζί. Όμως η πιπίλα της Χλόης αποτελεί μεγάλο εμπόδιο: όχι μόνο τη μασουλάει συνεχώς κάνοντας έναν ενοχλητικό θόρυβο, αλλά δε συγκεντρώνεται και στα καθήκοντά της! Ο Έκτορας, ως μεγάλος αδελφός, καταστρώνει ένα έξυπνο σχέδιο για να πείσει τη Χλόη να παρατήσει την πιπίλα. Μα και η Χλόη είναι πια έτοιμη γι’ αυτό το μεγάλο βήμα, και ανταποκρίνεται άμεσα. Η ιστορία αναδεικνύει τη θετική αλληλεπίδραση ανάμεσα στα αδέλφια, αφού και ο Έκτορας νιώθει σημαντικός, και η Χλόη εγκαταλείπει μια κακή συνήθεια αξιοποιώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη της.

Στόχος του βιβλίου είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

Συγγραφέας: Ισάουρα  Λι 
Μετάφραση: Έλενα Μανδήλα 
Προσαρμογή: Αριάδνη Μοσχονά
Εικονογράφος: Κριστιάν Ιναράχα
Ηλικία: Από 3 ετών