Print this page

«Το όνομά μου είναι Κορονοϊός» | Ένα παιδικό βιβλίο που εξηγεί την κατάσταση στα μικρά παιδιά

Δείτε πώς μπορείτε να το κατεβάσετε ενετελώς δωρεάν!

Η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα στρεσογόνα, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας. Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, προσχολικής ηλικίας, δεν είναι πολύ εύκολο να κατανοήσουν για ποιο λόγο δεν πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι και να παίζουν με τους φίλους τους. Κι επειδή στις δύσκολες καταστάσεις συχνά τα παραμύθια μιλάνε στα παιδιά με τρόπο πιο κατανοητό από αυτόν που χρησιμοποιούμε οι μεγάλοι, μια συγγραφέας από την Κολομβία, η Manuela Molina σκέφτηκε να φτιάξει ένα αφιερωμένο στον Covid 19. Το βιβλίο της «Το όνομά μου είναι Κορονοϊκός» προτείνεται για παιδιά ηλικίας 2 έως 7 ετών και διατίθεται σε 24 γλώσσες (ανάμεσα στις οποίες και τα ελληνικά). 

Εκτός από το να δίνει στα παιδιά βασικές πληροφορίες για τον ιό και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε, προσφέρει σε όλη την οικογένεια αφορμές για να συζητήσουν τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η κατάσταση κι έτσι να καταφέρουν να αποφορτιστούν από το στρες. 

Η ίδια η συγγραφέας προτείνει στους γονείς να κατεβάσουν το βιβλίο, να το τυπώσουν ώστε να μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν επάνω στις σελίδες ό,τι τους ζητείται και να χρησιμοποιήσουν τις ζωγραφίες τους αλλά και τα σχόλια που θα προκύψουν ως αφορμές για περαιτέρω συζήτηση. 

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο στα ελληνικά! 

Εάν έχετε φίλους ή συγγενείς που ζουν σε άλλες χώρες και θέλετε να τους στείλετε το βιβλίο στη γλώσσα τους, αναζητήστε το εδώ...