Print this page

«Docs for Kids»: Δωρεάν ντοκιμαντέρ για παιδιά και εφήβους, από το 22ο ΦΝΘ

Οι προβολές «Docs for Kids» του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, είναι διαθέσιμες online, έως τις 28 Μαΐου 2020.

Ένα βλέμμα αθώο και μαζί αμείλικτα υποψιασμένο μαθαίνει να διαβάζει τον κόσμο. Οι προβολές «Docs for Kids» του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που απευθύνονται σε μαθητές σχολείων, είναι δωρεάν διαθέσιμες online έως τις 28 Μαΐου σε παιδιά και εφήβους από όλη την Ελλάδα για να τις παρακολουθήσουν από το σπίτι.

Πως να δείτε τα ντοκιμαντέρ Μπαίνετε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και ακολουθείτε το σύνδεσμο «TDF22 ONLINE». Δημιουργείτε ένα λογαριασμό επιλέγοντας «Create account» στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε τα διαθέσιμα ντοκιμαντέρ. Βρείτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε είτε μέσω αναζήτησης, είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού. Επιλέξτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης. Πατήστε «Play Now» ώστε να ξεκινήσει η προβολή. Έχετε 24 ώρες να δείτε την ταινία. Σε περίπτωση που δεν την δείτε, η θέση σας ακυρώνεται. Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών. Οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ βρίσκονται στη διάθεσή σας κάθε μέρα 10.00 – 01.00 με live chat για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες. Docs for KidsΑνακαλύψτε τα ντοκιμαντέρ για παιδιά του 22ου ΦΝΘ:

199 μικροί ήρωες 199 Little Heroes (για παιδιά ηλικίας 11+)
Ζίγκριντ Κλάουσμαν, Γερμανία 2018, Έγχρωμο 50′

Τι σημαίνει η απλούστατη φράση «πηγαίνω σχολείο» για ένα παιδί αυτού του κόσμου; Μια διεθνής σειρά ντοκιμαντέρ που ακολουθεί παιδιά από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη στη διαδρομή από το σπίτι μέχρι το σχολείο. Τα παιδιά αυτά μας ξεναγούν στα χίλια κι ένα πρόσωπα της κάθε ηπείρου, ενόσω μοιράζονται μαζί μας τις ελπίδες και τα σχέδιά τους. Μιλούν για τα όνειρά τους αλλά και για τους φόβους τους –παιδική εργασία, πόλεμος και εγκληματικότητα– καθώς υμνούν την ομορφιά της φύσης και τη σημασία της φιλίας. Βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

Αnbessa (για παιδιά ηλικίας 13+)
Μο Σκαρπέλι, Ιταλία, ΗΠΑ, Αιθιοπία 2019, Έγχρωμο 86′

Ο δεκάχρονος Ασαλίφ και η μητέρα του ακούνε τις ύαινες να αλυχτούν τα βράδια, στο δάσος πίσω από το σπίτι τους, στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Τα αληθινά αρπακτικά όμως έχουν μορφή ανθρώπου: οι αδίστακτοι εργολάβοι που είχαν εκδιώξει τον Ασαλίφ και τη μητέρα του από το προηγούμενο σπίτι τους έχουν βγει ξανά για κυνήγι. Αλλά ο Ασαλίφ, στα όνειρά του, μεταμορφώνεται σε «anbessa» (λιοντάρι στην αμχαρική γλώσσα), το μόνο ζώο που διώχνει τις ύαινες μακριά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr...