Print this page

Το Παιδειατροφή και οι μαθητές δημιουργούν κόμικς!

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου οι μαθητές του 16ου Δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου σε συνεργασία με επαγγελματία κομίστα δημιούργησαν το δικό τους κόμικ με θέμα τον ύπνο! Η πρωτότυπη αυτή δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ για την προώθηση του περισσότερου και ποιοτικότερου ύπνου στα παιδιά.

Το κόμικ που δημιουργήθηκε ακολουθεί το 24ωρο δύο παιδιών κατά το οποίο το ένα έχει κοιμηθεί καλά το βράδυ, ενώ το δεύτερο δεν έχει κοιμηθεί αρκετά. Οι μικροί μαθητές συζητώντας με τον κομίστα Παναγιώτη Πανταζή (Pan Pan), ανέπτυξαν την πλοκή σύμφωνα με τα όσα έχουν μάθει έως τώρα από το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, αλλά επενέβαιναν και στο σχεδιαστικό ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις τους!

Η διαδικασία της δημιουργίας ενός κόμικ μπροστά στα μάτια τους εντυπωσίασε τα παιδιά, τα οποία παρακολουθούσαν με πολύ ενδιαφέρον πως μερικές απλές γραμμές κατέληγαν σε όμορφα σχέδια! Μόλις η σχεδίαση του κάθε καρέ ολοκληρωνόταν, τα παιδιά ενθουσιασμένα έβαζαν τη δική τους πινελιά ζωντανεύοντας με τα χρώματα της αρεσκείας τους την ιστορία!

Ο διευθυντής του σχολείου, κος Δουρούκας είπε: «Είναι μια πραγματικά πρωτότυπη δράση που άρεσε πολύ στα παιδιά! Παράλληλα με τα όσα έμαθαν για την αξία του ύπνου, τους δόθηκε και η μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στη δημιουργία ένα κόμικ!», ενώ ο κος Πανταζής είπε: «Είναι πάντα ωραίο να δουλεύεις με παιδιά! Με εντυπωσίασε ο ενθουσιασμός, οι απορίες και κυρίως οι πολύ εύστοχες προτάσεις τους!»

Οι ιστορίες που δημιουργήθηκαν τοιχοκολλήθηκαν στις τάξεις για να θυμίζουν σε όλα τα παιδιά τη σημασία του αρκετού και ποιοτικού ύπνου, ενώ οι ίδιες ιστορίες θα μεταφερθούν και σε ατομικά κόμικς! Το κάθε παιδί θα παραλάβει το δικό του κόμικ για να το χρωματίσει μόνο του και να το κρατήσει ως ενθύμιο μιας διαφορετικής διδακτικής ώρας!

Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. Έχει επίσης εξασφαλίσει τις αιγίδες των εξής οργανισμών: Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνων για Αγγειακά Νοσήματα.

www.paideiatrofi.org