Print this page

Τι χρειάζεται κάθε παιδί σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του

Και πώς η ΙΚΕΑ ικανοποιεί τις ανάγκες του, ανάλογα με την ηλικία του.

Τα παιδιά αναπτύσσονται και αλλάζουν συνεχώς. Το ίδιο και οι ανάγκες τους.. Κι επειδή τα παιδιά για την ΙΚΕΑ είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο, το παιδικό τμήμα της ΙΚΕΑ σχεδιάζει προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες αυτές. Τα προϊόντα ΙΚΕΑ συμβάλουν στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο σπίτι ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται, δημιουργώντας, παίζοντας, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας. Πιο συγκεκριμένα:

Για τα παιδιά από 0 έως 2 ετών ο κόσμος είναι ένα υπέροχο, ανεξερεύνητο σύμπαν. Στόχος τους είναι να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν -από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους ό,τι τραβάει την προσοχή τους με τις αισθήσεις της αφής και της γεύσης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έχουν πολλαπλά οφέλη αφού μαθαίνουν τη λειτουργικότητα των αντικειμένων, δυναμώνουν τους μύες τους και αναπτύσσουν τις αισθήσεις τους. Σιγά σιγά, ο συντονισμός ανάμεσα στα μάτια και τα χέρια τους ενισχύεται και μπορούν να δοκιμάσουν να φτάσουν ό,τι τους «γυαλίσει», αρχικά κινώντας πόδια-χέρια και μετά από λίγους μήνες μπουσουλώντας. Κι όταν αρχίσουν να κάνουν τις πρώτες τους προσπάθειες να περπατήσουν, ξέρουν ότι αυτό το βηματάκι μπορεί να είναι μικρό για την ανθρωπότητα, αλλά είναι τόσο σημαντικό γι' αυτά -και, βέβαια, για την περήφανη μαμά!

Η πρόταση από την ΙΚΕΑ: Στα πρώτα μικρά, διστακτικά και “αδέξια” βηματάκια των παιδιών μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καροτσάκι EKORREτης ΙΚΕΑ. Ένα καροτσάκι που ενδείκνυται για τις συγκέκριμένες ηλικίες καθώς θα βοηθήσει τα παιδάκια μας να εξοικειωθούν με το περπάτημα, να μάθουν να ισορροπούν και να σταθεροποιήσουν το βηματισμό τους. Ακόμα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορούν να γεμίσουν το καροτσάκι με τους μικρούς τους φίλους, τα παιχνίδια τους και να απολαύσουν μαζί τους ατελείωτες βόλτες!

 

PE219323 lowres 

 

 

Όποιος δεν έχει περάσει λίγες ώρες κοντά σε ένα παιδί από 3 έως 7 ετών δεν ξέρει πόσες δεκάδες ερωτήσεις μπορεί να κάνει σε ένα μονάχα λεπτό. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι τα πιο περίεργα όντα που υπάρχουν στη φύση. Θέλουν να ξέρουν τα πάντα και θέλουν να τα ξέρουν τώρα! Ακόμα, κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων τα παιδιά αναπτύσσουν πιο σύνθετες δεξιότητες και αποκαλύπτουν την υπέροχη, μοναδική και πάντα ενδιαφέρουσα προσωπικότητά τους. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό τους σ' αυτή τη φάση της ανάπτυξής τους είναι η φαντασία τους! Ένας μικρός ζωγράφος μετατρέπεται μετά από λίγο σε αστροναύτη και μια χαριτωμένη πριγκίπισσα γίνεται μπαλαρίνα για να δηλώσει με σιγουριά πως είναι παιδίατρος, λίγα λεπτά μετά.

Η πρόταση από την ΙΚΕΑ: Το παιδικό μαγαζάκι SKYLTA, βοηθά τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων και να εμπλακούν σε παιχνίδια ρόλων αναπτύσσοντας ποικίλες δεξιότητες. Μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργασία θα μάθουν την κοινωνικότητα, την αξία του να μοιράζεσαι ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη.

 

PE372605 lowres

Μπορεί τα νήπια να είναι πολύ αστεία και χαριτωμένα, όμως καθώς μεγαλώνουν, γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Με τα παιδιά από 8 έως 12 ετών μπορεί κανείς να κάνει κανονικά παρέα. Έχουν άποψη και στυλ, είναι «μέσα σ' όλα» και θέλουν να νιώθουν ότι η γνώμη τους μετράει. Τους ενδιαφέρει να είναι δημοφιλείς, να γίνονται αποδεκτοί από τους συνομηλίκους τους και να διεκδικούν την ανεξαρτησία τους. Έχουν την ανάγκη να εκφράζονται και να δημιουργούν, κάτι που αποτυπώνεται συχνά και στον προσωπικό χώρο τους, αφού συνεχώς ψάχνουν τρόπους και αφορμές για να τον στολίζουν με τις δικές τους, προσωπικές πινελιές.

Η πρόταση από την ΙΚΕΑ: Το κρεβάτι STUVA με γραφείο και αποθηκευτικό χώρο δίνει τη δυνατότητα διαμόρφωσης του προσωπικού τους χώρου όπως αυτά το θέλουν. Μια πολύ καλή λύση για παιχνίδι, διάβασμα ξεγνοιασιά και χαλάρωση!

 

PH107337 lowres