Print this page

Τι σκέφτεται ένα νήπιο όταν το βάζουν για ύπνο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εφευρετικό από ένα πιτσιρίκι που προσπαθούν να το βάλουν να κοιμηθεί, ενώ εκείνο (ασφαλώς) δεν θέλει! Τα νήπια μπορούν να κατεβάσουν τις πιο πρωτοποριακές ιδέες προκειμένου να αποφύγουν τη στιγμή που θα ξαπλώσουν στο κρεβάτι και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μεταξύ τους ένας κοινός κώδικας αποφυγής του ύπνου, ο οποίος περιλαμβάνει σίγουρα τα ακόλουθα στάδια!

Βήμα 1ο: Πιάσε με αν μπορείς

Εάν οι γονείς δεν μπορούν να σε πιάσουν για να σε βάλουν στη μπανιέρα, δεν μπορεί να συνεχιστεί η όλη διαδικασία που καταλήγει στον ύπνο, σωστά; Οπότε, όσο περισσότερη ώρα καταφέρεις να τους κάνεις να σε κυνηγάνε γύρω γύρω από τον καναπέ, τόσο περισσότερη ώρα θα μείνεις ξύπνιο!

Βήμα 2ο: Δεν βγαίνω από το μπάνιο

Μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα και καταφέρουν επιτέλους να σε πιάσουν και να σε βάλουν μέσα στο μπάνιο, ήρθε η ώρα για το δεύτερο. Απόλαυσε το μπάνιο σου όσο περισσότερο μπορείς. Αν πάνε να σε βγάλουν, άρχισε να κλωτσάς, να πετάς παντού νερά και να παρακαλάς να μείνει «λίγο ακόμα»!

Βήμα 3ο: Κι άλλο βιβλίο

Τι; Πιστεύουν ότι θα τη βγάλουν μόνο με ένα-δυο παραμύθια; Δεν υπάρχει περίπτωση, ανάγκασέ τους να σου διάβασουν όλα όσα έχεις στο ράφι, τουλάχιστον μία φορά το καθένα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το πιο γλυκό και αθώο ύφος σου και πεις «μόνο άλλο ένα, θε παρακαλώ!»

Βήμα 4ο: Θέλω το νάνι μου/την κουβερτούλα μου/ το αρκουδάκι μου

Εδώ χρειάζεται προετοιμασία. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν 3-4 αντικείμενα που κατά καιρούς θα εναλλάσσεις ως τα «αγαπημένα» σου και εντελώς απαραίτητα για να μπορέσεις να κοιμηθείς. Λίγο πριν αρχίσουν να σου λένε «ώρα για ύπνο», πάρε ένα από αυτά και κρυψτο! Όταν πέσεις στο κρεβάτι, άρχισε να φωνάζεις «πού είναι το αρκουδάκι μου;» Προσοχή: μη συμβιβαστείς με εναλλακτικές! Καμία κούκλα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αρκουδάκι σου!

Βήμα 5ο: Θέλω τσίσα

Κανείς δεν θα σου αρνηθεί ποτέ να σηκωθείς για να πας στην τουαλέτα. Κανένας γονιός δεν μπορεί να το ρισκάρει. Μόλις βγεις από το δωμάτιο, μπορείς αν θέλεις να ξεκινήσεις όλη τη διαδικασία ξανά, από το πρώτο βήμα!

Βήμα 6ο: Θέλω νερό

Στην αρχή μπορεί να αρνηθούν, εάν όμως επιμείνεις, ένας από τους δύο θα υποκύψει. Πιες το νερό σου και αμέσως μετά, πήγαινε ξανά στο προηγούμενο βήμα και άρχισε να διαδηλώνεις ότι πρέπει να πας στην τουαλέτα.

Βήμα 7ο: Αγκαλίτσα;

Όταν η μαμά ή ο μπαμπάς σηκωθούν από το κρεβάτι για να βγουν από το δωμάτιο, ζήτα μια τελευταία μεγάλη αγκαλιά. Μετά από αυτή ζήτησε άλλη μία! Μετά, ένα φιλί κ.ο.κ. Πιάνει κάθε φορά!

Βήμα 8ο: Αυτοσχεδιασμός!

Σ' αυτό το σημείο μπορείς να βολευτείς αναπαυτικά στο κρεβάτι και να κλείσεις τα μάτια σου, αν θέλεις. Οι γονείς θα πιστέψουν ότι η δουλειά τους τελείωσε για σήμερα κι ότι μπορούν να απομακρυνθούν από το δωμάτιο. Μόλις, όμως, φτάσουν στην πόρτα, σήκω πάνω και άρχισε να αυτοσχεδιάζεις. Μπορείς να δοκιμάσεις λίγο από το Βήμα 1 ή να πας κατ' ευθείαν στο 5, το 6 ή το 7. Ή αν έχεις όρεξη μπορείς να γκρινιάξεις επειδή δεν έχεις αρκετά παραμύθια ή επειδή δεν φοράς τις αγαπημένες σου πιτζάμες ή γιατί αυτή την εποχή δεν υπάρχουν κεράσια. Δεν χρειάζεται να βγαίνει νόημα από ό,τι πεις, ή μάλλον επιβάλλεται να μην βγαίνει νόημα! Μην σταματήσεις μέχρι να πέσεις σε βαθύ ύπνο -χωρίς ούτε κι εσύ να καταλάβεις πώς έγινε!

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!

Διαβάστε κι εδώ Γιατί τα παιδιά δεν θέλουν ποτέ να πάνε για ύπνο