Print this page

10 πράγματα που σίγουρα θα καταλάβει όποιος έχει παιδί 3 ετών

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί χαρακτηρίζουν αυτή την ηλικία ως την «πρώτη εφηβεία»!  
Αν θέλει μπανάνα και όπως την καθαρίζετε κατά λάθος σπάσει στη μέση, καλύτερα μην επιχειρήσετε να του τη δώσετε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχτεί να φάει μια «χαλασμένη» μπανάνα.

Όταν εσείς είστε κουρασμένοι, αρνούνται να περπατήσουν και απαιτούν να τα πάρετε αγκαλιά. Και επιμένουν να περπατήσουν όλο το δρόμο μόνα τους, μόνο στην περίπτωση που εσείς βιάζεστε.

Η αγαπημένη τους φράση είναι «δεν γίνεται...». «Δεν γίνεται να φάω», «δεν γίνεται να κοιμηθώ», «δεν γίνεται να φορέσω αυτό το μπλουζάκι»... Γενικά, δεν γίνεται!

Όταν πρέπει να κάνουν κάτι που δεν θέλουν να κάνουν, ξαφνικά νιώθουν εξανλτημένα ή πονάει η κοιλιά τους.

Έχουν τη δική τους, ιδιαίτερα επίμονη άποψη για το στυλ τους. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα φοράνε κάθε μέρα την ίδια μπλούζα, επειδή είναι η αγαπημένη τους.

Λατρεύουν την τηλεόραση, τα κινητά και τα τάμπλετ. Προσπαθήστε να περιορίσετε την ώρα που ασχολούνται μαζί τους και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν κλάματα.

Τους αρέσει πολύ το κρυφτό. Όπως και να κρύβουν πράγματα. Για παράδειγμα, ένα μπισκότο μέσα στο συρτάρι με τα εσώρουχα. Ή ένα παιχνίδι στο καλάθι για τα άπλυτα.

Το να ετοιμάσετε κάθε μέρα το φαγητό του είναι μεγάλο στρες. Άραγε σήμερα θέλει πάλι μόνο την ψίχα ή θα εκνευριστεί εάν αφαιρέσω την κόρα; Να κόψω το τυρί σε μπουκίτσες ή το θέλει ολόκληρο; Εξακολουθούν οι φακές να είναι το αγαπημένο του φαγητό ή από σήμερα αποφάσισε ότι το σιχαίνεται;

Το αγαπημένο του χόμπι είναι να μασκαρεύεται (ανεξαρτήτως εποχής, οι αποκριάτικες στολές οφείλουν να είναι κάπου όπου υπάρχει εύκολη πρόσβαση).

Η φράση «ώρα να βάλουμε πιτζάμες» προκαλεί ανεξέλεγκτο τρέξιμο και ανάγκη να κρυφτούν. Αν δεν ξέρετε πού μπορεί να χώθηκε, ρίξτε μια ματιά στη ντουλάπα σας.