Print this page

Όσο περισσότερο αγκαλιάζουμε τα παιδιά τόσο πιο έξυπνα γίνονται!

Είστε από εκείνους τους γονείς που όλη την ώρα παίρνουν αγκαλιά τα παιδιά τους; Εάν ναι, έχετε έναν ακόμα λόγο να μη σταματήσετε να το κάνειε!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η σωματική έκφραση της στοργής κατά τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας, όταν πραγματοποιείται ένα πολύ σημαντικό μέρος της ανάπτυξης του παιδιού είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι νομίζαμε!Έτσι, όπως λένε οι επιστήμονες από το Εθνικό Νοσοκομέιο Παίδων του Οχάιο, όσο πιο πολύ αγκαλιάζουμε ένα μωρό τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 125 βρέφη, τόσο πρόωρα όσο και τελειόμηνα και οι επιστήμονες μελέτησαν το πώς ανταποκρίνονται στη φυσική επαφή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα πρόωρα βρέφη ανταποκρίνονταν λιγότερο στην τρυφερότητα, σε σχέση με όσα δεν είχαν γεννηθεί πρόωρα. Αυτό όμως που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι λάμβαναν στοργή από τους γονείς τους ή το νοσηλευτικό προσωπικό είχαν πιο ισχυρές εγκεφαλικές αντιδράσεις. Όπως σχολιάζει η δρ. Nathalie Maitre, που συμμετείχε στην έρευνα, αυτό δείχνει πως όταν κρατάμε αγκαλιά το μωρό και το κοιτάζουμε στα μάτια ή το λικνίζουμε στην αγκαλιά μας, κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του. 

Γενικά, φαίνεται πως η αγκαλιά είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά μας. Γι' αυτό φροντίστε να αγκαλιάζετε τα δικά σας όσο περισσότερο μπορείτε -και να δείξετε αυτό το άρθρο σε όσους υποστηρίζουν ότι κρατώντας ένα μωρό αγκαλιά μπορεί να «κακομάθει»!