Print this page

Το πρώτο καλοκαίρι του μωρού μου

Τι χρειάζεται να κάνετε για να παραμείνει το νεογέννητο μωρό σας ενυδατωμένο και να μην υποφέρει από την καλοκαιρινή ζέστη;
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε:

Μόνο πάνα, μάνα! Δεν χρειάζεται να φορά τίποτα περισσότερο από την πάνα του! Αφήστε τα ρούχα για κάποια ιδιαίτερη περίστασή ή όταν γίνει πιο δροσερός ο καιρός.

Μουσελίνα για δροσερό ύπνο. Είναι το ιδανικό ύφασμα για τον ύπνο του μωρού σας. Το χρησιμοποιείτε και για πανωσέντονο αν χρειάζεται να το σκεπάσετε

Φροντίστε τι καλύπτετε: Αν χρειαστεί να καλύψετε το καροτσάκι του φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε βαριά υλικά που δεν διευκολύνουν την διεύλευση του αέρα και υπερθερμάνουν το μωρό. Να μπορείτε να βλέπετε το μωρό για όλη τη διάρκεια που ειναι στο καρότσι ή στο καλάθι του.

Αν το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι υγρό, σημαίνει πως το μωρό ζεσταίνεται.

Όσο πιο σύντομα μπορείτε, φορέστε του καπέλο για να το συνηθίσει και να μην το πετάει μακριά του

Ο ανεμιστήρας χρειάζεται, αρκεί να το χρησιμοποιείτε με προσοχή και να τον τοποθετείτε σε απόσταση ασφάλειας. Το ίδιο ισχύει και με το air condition.

Πιο πολλά υγρά. Τα μωρα σε αυτή την ηλικία χρειάζονται πολλά υγρά. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας τί είδους υγρά χρειάζεται.

Τα μωρά όταν ζεσταίνονται ή διψούν, συνήθως, γίνονται πιο ήσυχα και κοιμούνται αντίθετα απ'ότι μπορεί να νομίσετε. Γι'αυτό ακόμα και κάθε φορά που δεν είστε βέβαιες αν ζεσταίνονται, τους δίνετε να πιουν κάτι και τους αφαιρείτε τυχόν ρούχα .

Ενα χλιαρό ξεπλυμα κάθε φορά που αλλάζετε πάνα θα τα δροσίσει, θα τα κάνει να αισθανθούν πιο άνετα. Το ίδιο ισχύει και για το βράδυ.

Κρατάτε το μωρό μακριά από τον ήλιο το διάστημα μεταξύ 10 το πρωί -3 το μεσημερι. Ακόμα και αν θεωρείτε πως είναι σωστά προστατευμένο στη σκιά, η αντανάκλαση του ήλιου θα σας αποδείξει το ακριβώς αντίθετο.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την αντηλιακή προστασία που θα χρειαστεί να του φορέσετε.

Φροντίστε τον εαυτό σας. Αν δεν είστε εσείς καλά, δεν θα είναι ούτε το μωρό σας. Φρούτα, νερό, χυμούς, δυνατή αντηλιακή προστασία κάθε φορά που βγαίνετε έξω. Αποφύγετε το αλκοόλ για ευνόητους λόγους και τα βαριά φαγητά γιατί είναι δυσκολοχώνευτα όταν κάνει πολύ ζέστη.