Print this page

Οδηγίες ασφάλειας για το καλοκαίρι

Συγκεντρώσαμε εδώ μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τα δυσάρεστα και για να απολαύσουν τα αγαπημένα σας όσο περισσότερο γίνεται το καλοκαίρι!

Παιδότοπος, φίλοι, θάλασσα. Όταν τελειώνει το σχολείο για το καλοκαίρι, έρχονται μέρες απόλυτης ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, παιχνίδια με φίλους και μπάνια. Η διασκέδαση όμως πάει πακέτο με διάφορους κινδύνους. Τι θα κάνετε; Διαβάστε παρακάτω:

Στον παιδότοπο . Πριν φύγετε από το σπίτι φροντίστε να έχετε πάρει μια τσάντα με τα παρακάτω απαραίτητα:
Αντηλιακό για παιδιά, αδιάβροχο με δείκτη προστασίας 30 από τις UVA και UVB ακτίνες
Γυαλιά ηλίου και καπέλο
Mερικά βασικά από το κουτί Α βοηθειών: Επιδέσμους και απολυμαντικό υγρό καθώς επίσης και φάρμακο για τα κουνούπια, σφήκες κτλ.
Ένα μπουκάλι νερό. Τα παιδιά πρέπει να πίνουν νερό κάθε δύο με τρεις ώρες. Με τη ζέστη και το παιχνίδι, σίγουρα θα χρειαστούν συχνότερα.
Το κινητό σας τηλέφωνο για ώρα ανάγκης
Προσοχή στα παιχνίδια: Μόλις φτάσετε επιβεβαιώστε πως όλα τα παιχνίδια είναι καλά διατηρημένα, είναι φτιαγμένα σύμφωνα με κανόνες ασφαλείας και καλά κατασκευασμένα ή/ και τοποθετημένα.

Στο σπίτι του φίλου. Πριν πάτε το παιδί, πρέπει να ενημερώσετε. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη φυσική κατάσταση του, αν είναι σε δίαιτα γιατί αρρώστησε, αν έχει αλλεργίες. Μήπως έχει πρόσφατα τραυματιστεί ή ξεπερνάει κάποια αρρώστια; Μήπως πάσχει από αλλεργικό άσθμα και δεν αντέχει να μένει κοντά σε γάτες; Στην περίπτωση της αλλεργίας καλό είναι να δώσετε να έχει πάντα μαζί του το αντισταμινικό που παίρνει αν χρειαστεί. Κύριο μέλημα σας όμως πρέπει να είναι ποιος γονιός θα είναι σπίτι και θα επιβλέπει τα παιδιά ειδικότερα εάν υπάρχει πισίνα. Αφήστε το νούμερο του κινητού σας, όπου θα μπορέσουν να σας βρουν σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης να ενημερώσετε τι ώρα σκοπεύετε να περάσετε να παραλάβετε το παιδί σας.

Στην πισίνα ή στη θάλασσα. Πριν πάει ο μικρός να θέσετε κανόνες. Να μη βουτάει στα ρηχά της πισίνας, να προσέχει που βουτάει στη θάλασσα. Να φοράει καπέλο και να πίνει νερό συχνά. Να μην τρέχει σε επιφάνειες που έχει πέσει νερό. Εσείς να επιβεβαιώσετε ότι θα υπάρχει πάντα ένας μεγάλος που να ξέρει να κολυμπάει. Ο «παρατηρητής» θα πρέπει να είναι σε τέτοια απόσταση που να μπορεί να ακούσει ή να δει τα παιδιά και να βρίσκεται αρκετά κοντά για να επέμβει σε ώρα ανάγκης. Φροντίστε επίσης το αντηλιακό του παιδιού να ανανεώνεται κάθε μία ώρα.