Print this page

Αυτή είναι η ιδανική ώρα για το μπάνιο του παιδιού

Προκειμένου να κοιμηθεί σαν πουλάκι!

Το μπάνιο είναι απαραίτητο μέρος της καθημερινής ρουτίνας του παιδιού ήδη από τη βρεφική ηλικία. Επιπλέον, είναι μια από τις βασικές κινήσεις που προετοιμάζουν για έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο. Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στις ΗΠΑ αναζήτησαν ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνουμε μπάνιο το παιδί και διαπίστωσαν ότι είναι το πολύ δύο ώρες πριν το βάλουμε για ύπνο. Έτσι, εάν θέλετε το παιδί να κοιμηθεί στις 9, φροντίστε να κάνετε το μπάνιο του γύρω στις 7 με 8 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Sleep Medicine Reviews αυτό σχετίζεται με την αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλεί στο σώμα ένα ζεστό μπανάκι, κάτι που προδιαθέτει για ύπνο. Συγκεκριμένα, το μπάνιο ή το ντους με ζεστό νερό (γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου), κινητοποιεί το θερμορυθμιστικό σύστημα του σώματος. Αυτό με τη σειρά του αυξάνει την ροή του αίματος προς τα άκρα -από όπου γίνεται η απώλεια θερμότητας-, κάτι που έχει παρατηρηθεί ότι διευκολύνει σημαντικά το φυσικό κιρκαδικό ρυθμό, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε πιο εύκολα και πιο ποιοτικά.

Δύσκολο να κατανοήσουμε το πώς λειτουργεί, αλλά εύκολο να το δοκιμάσουμε! Τι λέτε;

Μην ξεχάσετε ωστόσο, ότι το μπάνιο του παιδιού έχει τους δικούς του κανόνες ασφάλειας, τους οποίους μπορείτε να μάθετε κάνοντας κλικ εδώ...