Print this page

Ανακοινώθηκε: Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

Η ημερομηνία αυτή ισχύει για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας.

Με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα πρόληψης θα ξεκινήσουν τα σχολεία, υπενθύμισε η υπουργός Παιδείας. "Κάθε βήμα αξιολογείται και επικαιροποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας" είπε η κυρία Κεραμέως που υποστήριξε ότι όλα είναι έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην στελέχωση των σχολείων με νέους διορισμούς εκπαιδευτικών, την έγκαιρη διανομή των βιβλίων αλλά και την λήψη υγειονομικών μέτρων ενόψει του ανοίγματος των σχολείων εν μέσω πανδημίας (μάσκα, αντισηπτικά, ενημέρωση από γιατρούς, δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ κ.λπ.).

Η Υπουργός τόνισε ότι οι απουσίες μαθητών που νοσούν από κορονοϊό (οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους) δεν θα προσμετρώνται, ενώ προβλέπεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και χρειάζεται να απουσιάζουν από το σχολείο. Σε περίπτωση κρούσματος, το σχολείο θα κλείνει και θα γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών. 

Η επιλογή της 14η Σεπτεμβρίου (που ισχύει για όλες τις βαθμίδες) έγινε, όπως είπε η Υπουργός, προκειμένου να περάσει ικανός χρόνος από την επιστροφή των οικογενειών (και ενδεχομένως κάποιων ασυμπτωματικών κρουσμάτων) από τις διακοπές τους έως την έναρξη των σχολείων.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα αστικά κέντρα. Ιδίως στην Αθήνα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, με βάση την ανάλυση δεδομένων κινητικότητας του πληθυσμού - από τα διόδια, τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, καθώς και τις αστικές συγκοινωνίες - φαίνεται ότι περίπου το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας επέστρεψαν στην πόλη».