Print this page

"Ο Νταής του ποντικοσχολείου μας" | Ένα βιβλίο που θα σας δώσει την αφορμή να μιλήσετε με το παιδί σας για το bullying

Οι εκδόσεις Πορφύρα διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για το φαινόμενο του bullying στα σχολεία μας και πώς αυτό αντιμετωπίζεται από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Πλησιάζοντας η Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου) και δεδομένης της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων βίας μέσα και έξω από τη σχολική κοινότητα, οι εκδόσεις Πορφύρα διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για το φαινόμενο του bullying στα σχολεία μας και πώς αυτό αντιμετωπίζεται από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Με την αφορμή αυτή , την 1η Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, η Υπ. Δικτύου Σχολικής Διαμεσολάβησης, Βίλμα Μενίκη, η παιδαγωγός, Έλενα Νταβλαμάνου και η ψυχολόγος Μαριάνθη Σπουργίτη θα συζητήσουν με τη συγγραφέα του βιβλίου και Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου, Ζαχαρούλα Καραβά, με αφορμή τον «Νταή» ποντικό και κεντρικό ήρωα του βιβλίου.Θέμα της συνάντησης ο «σχολικός εκφοβισμός», τα μυστικά και τα ψέματα που υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές αλλά και τη δύναμη της συνεργασίας και αλληλοβοήθειας που μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Ερωτήματα που θέτουν θέματα προς συζήτηση:
- Πρέπει να φοβόμαστε το bullying;
- Υπάρχει τρόπος να αντιδράσουμε στον εκφοβισμό χωρίς χτυπήματα;
- Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το θυμό, τη ζήλια και τη διάθεση κάποιων να είναι πάντα αρχηγοί;
- Ποιός ο ρόλος της Σχολικής Διαμεσολάβησης;
Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζυντανά στο YouTube και τη σελιδα στο Facebook των εκδόσεων Πορφύρα.