Print this page
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 08:48

Εύκολα τρικ ομορφιάς για πολυάσχολες μαμάδες Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Πώς να εξακολουθείτε να νιώθετε και να δείχνετε λαμπερή και όμορφη όταν έχετε να κοιμηθείτε καλά μήνες και μπορείτε να αφιερώσετε στον εαυτό σας ελάχιστο χρόνο!

Τα παιδιά, η δουλειά, το ξενύχτι, το σπίτι, τα πλυντήρια, το φαγητό, οι υποχρεώσεις... δεν θέλει και πολύ να αποφασίσει μια μαμά ότι ο μόνος χρόνος που έχει για να διαθέσει για τον εαυτό της μετριέται σε δευτερόλεπτα! Ευτυχώς που υπάρχουν αυτά τα μικρά κολπάκια που εξασφαλίζουν ότι έστω κι αυτά τα δευτερόλεπτα αρκούν για να είμαστε περιποιημένες και να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. 

Κάντε ένα «έξυπνο» κούρεμα

Ζητήστε από τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας ένα κούρεμα που να δείχνει περιποιημένο χωρίς να χρειάζεται να χτενίζεστε με τις ώρες ή να πηγαίνετε δυο φορές την εβδομάδα στο κομμωτήριο. Το ιδανικό μήκος για μια μαμά είναι αυτό που φτάνει μέχρι τους ώμους -οπότε δεν είναι πολύ μακρύ για να πρέπει να ασχολείστε ώρες μόνο και μόνο για να τα στεγνώσετε και ταυτόχρονα δεν είναι πολύ κοντό ώστε να πιάνεται σε μια κομψή αλογοουρά ή έναν ανάλαφρο κότσο τις μέρες που δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερα με τα μαλλιά σας. 

Επενδύστε σε ένα καλό concealer

Τίποτα δεν αποκαλύπτουν περισσότερα για το πώς περνάτε τα βράδια σας από τότε που γεννήθηκε το μωρό από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα  μάτια σας. Ευτυχώς, με ένα καλό κονσίλερ μπορείτε να δείχνετε φρέσκια και ξεκούραστη ακόμα κι όταν δεν είστε κι έτσι μόνο εσείς και το μωρό σας θα ξέρετε με ακρίβεια πόσες φορές χρειάστηκε να σηκωθείτε μέσα στη νύχτα. Κι ένα ακόμα tip: χρησιμοποιήστε το concealer για να φωτίσετε και μερικά ακόμα σημεία που σκουραίνουν όταν είμαστε κουρασμένες -εκτός από την περιοχή κάτω από τα μάτια- όπως οι γωνίες του στόματος και ακριβώς δίπλα από τα ρουθούνια!

Μη βγαίνετε από το σπίτι χωρίς να βάλετε λιπ γκλος

Ακόμα κι αν δεν έχετε το χρόνο ή τη διάθεση να κάνετε ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ, λίγο μόνο γκλος στα χείλη είναι ικανό να προσθέσει λάμψη και φρεσκάδα σε όλο το πρόσωπο. Και δεν θα χρειαστείτε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να το απλώσετε. 

Προτιμήστε προϊόντα ομορφιάς 2 σε 1!

Εάν θέλετε να περιορίσετε στο ελάχιστο το χρόνο που αφιερώνετε στην προσωπική σας φροντίδα κάθε πρωί, μια καλή λύση είναι τα καλλυντικά που κάνουν ταυτόχρονα πολλά. Για παράδειγμα, μια κρέμα προσώπου CC με δείκτη SPF, αντικαθιστά με μια κίνηση την υδατική, το μέικ απ και το αντηλιακό σας! Το ίδιο ισχύει για τα προϊόντα που είναι την ίδια στιγμή σαμπουάν + κοντίσιονερ. 

Κάντε ντους το βράδυ

Εάν μέχρι τώρα συνηθίζατε να κάνετε ντους το πρωί είναι ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να μετακομίσετε αυτή τη μικρή πολυτέλεια για το βράδυ και συγκεκριμένα, αφότου κοιμηθούν τα παιδιά. Έτσι, έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταφέρετε να ξυρίσετε και τις δύο γάμπες ή ακόμα και να χαλαρώσετε πριν ακούσετε κάποιον να φωνάζει «μαμάαααα». Επιπλέον, θα εξοικονομήσετε χρόνο το πρωί, όταν οι δουλειές που έχετε να κάνετε είναι εκ των πραγμάτων περισσότερες. 

Κάντε το μανικιούρ να κρατήσει περισσότερο

Απλώνοντας μια στρώση διάφανο βερνίκι στα νύχια σας κάθε δεύτερη μέρα, διατηρείτε τη γυαλάδα τους και εμποδίζετε το μανόν με το οποίο τα έχετε βάψει να αρχίσει να ξεφτίζει. Έτσι θα έχετε περιποιημένα χέρια για περισσότερες μέρες. 

Αξιοποιήστε τα προϊόντα του μωρού

Τα προϊόντα βρεφικής φροντίδας είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας των μωρών, και γι' αυτό τέλεια και για τη δική σας! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μωρομάντιλα για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας ένα βράδυ που δεν έχετε το χρόνο ή την ενέργεια να κάνετε «κανονικό» καθαρισμό και το baby oil αντί για τη συνηθισμένη σας κρέμα σώματος. Δείτε κι εδώ πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε την πούδρα του μωρού για τη δική σας ομορφιά!

Επενδύστε σε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που σας κολακεύει

Τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του μωρού, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να αγοράσετε ρούχα, μιας και θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο μέχρι να επιστρέψετε στα κιλά σας. Οπότε σας παίρνει και οικονομικά να αγοράσετε ένα ωραίο ζευγάρι γυαλιά ηλίου τα οποία είναι ο πιο απλός και κομψός τρόπος να κρύψετε τα ταλαιπωρημένα μάτια και τους μαύρους κύκλους όταν βγαίνετε έξω. Για να ανακεφαλαιώσουμε, λοιπόν, πιάστε τα μαλλιά αλογοουρά, βάλτε λίγο λιπ γκλος, φορέστε τα γυαλιά σας και είστε έτοιμη!

 

Read 4088 times Last modified on Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 09:00
Eleni Karagianni

Latest from Eleni Karagianni

Related items