Κατηγορία:
Συνταγές
Σύμφωνα με τον Ηλία Πετρόπουλο, στα ελληνικά η ομελέτα ονομαζόταν σφουγγάτο, καγιανάς ή καϊγανάς, στα ποντιακά φούστορο ή φούστρο, ενώ υπάρχει και ο λόγιος ορισμός ωοτηγανίτης. Στην Ισπανία ονομάζεται τορτίγια που είναι παρόμοια με τη φριτάτα και περιέχει πατάτες. Δοκιμάστε αυτή την ελληνο-ισπανική εκδοχή ομελέτας που σας δίνω είναι τέλεια!
Κατηγορία:
Συνταγές
Κατηγορία:
Συνταγές
Κατηγορία:
Συνταγές
Δεν ήρθε ακόμα το καλοκαίρι για δροσερές λεμονάδες αλλά καλό είναι να προετοιμαζόμαστε. Τώρα που τα λεμόνια είναι πολύ καλά και οικονομικά. Φτιάξτε σερμπέτι, ένα είδος λεμονάδας που φτιάχνουν στην Πόλη από άνθη λουλουδιών, φρούτα και μπαχαρικά. Είναι ένα απίστευτο, δροσιστικό ποτό για μικρούς και μεγάλους, φτιάχνεται πανεύκολα και διατηρείτε για καιρό!
Κατηγορία:
Συνταγές
Αυτά τα μπισκότα γίνονται ανάρπαστα με το που βγαίνουν από το φούρνο είναι πανεύκολα, φτιάχνονται σε χρόνο μηδέν και μπορείτε να τα φάτε και σκέτα ή να βουτήξετε το μισό σε λιωμένη κουβερτούρα ή να τα γεμίσετε με πραλίνα. Μπορούν να τα πάρουν τα παιδιά στο σχολείο για σνακ ή να τα απολαύσουμε με το καφεδάκι μας.
Κατηγορία:
Συνταγές
Κατηγορία:
Συνταγές