Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 05:50

Έρευνα: όσο περισσότερο αγκαλιάζουμε ένα μωρό τόσο πιο έξυπνο γίνεται!

Κι άλλα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά για τα παιδιά.

Όλοι οι γονείς λατρεύουμε να κρατάμε τα μωρά μας στην αγκαλιά μας. Και τώρα έχουμε έναν ακόμα σημαντικό λόγο για να το κάνουμε όσο περισσότερο μπορούμε! Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε πρόσφατα, η φυσική επαφή ενός παιδιού με τους γονείς του, ιδιαίτερα στη βρεφική ηλικία όπου αναπτύσσεται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς έχει τεράστια σημασία, καθώς φαίνεται πως όσο πιο πολύ το αγκαλιάζουμε τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του! Αυτό διαπίστωσαν επιστήμονες από το Νοσοκομείο Παίδων του Οχάιο στις ΗΠΑ, ύστερα από έρευνα με τη συμμετοχή 125 βρεφών από τα οποία κάποια είχαν γεννηθεί πρόωρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο εγκέφαλος των βρεφών στα οποία για τις ανάγκες της έρευνας προσφέρθηκαν περισσότερες εκφράσεις στοργής εκ μέρους των γονιών ή του προσωπικού των νοσοκομείου, έδειξε πιο έντονα σημάδια ανταπόκρισης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό αποτελεί ένδειξη του ότι κάποιες απλές κινήσεις, όπως να κρατάμε το μωρό έτσι ώστε να έχει επαφή με το δέρμα μας ή να το λικνίζουμε απαλά στα χέρια μας, μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του.

Όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας δρ. Nathalie Maitre η έκφραση στοργής είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Γι' αυτό πάρτε αγκαλιά τα μωρά σας όσο περισσότερο μπορείτε -και μην ξεχάσετε να κάνετε share αυτή την είδηση για να μάθουν κι άλλοι πόσο σημαντικό είναι να εκφράζουμε την αγάπη μας στα παιδιά μας.

Διαβάστε κι ε΄δω άλλους 5 σημαντικούς λόγους να παίρνετε αγκαλιά τα παιδιά σας...


Εγγραφή στο Newsletter

Σήμερα, Αύριο, Μεθαύριο

City Guide

Φαρμακεία